Pizza párty by Emanuel

Focaccia rustica
Focaccia rustica

 

Včera som mal možnosť ochutnať originál talianske pizze pod taktovkou známeho českého Itala Emanuela Ridiho v jeho reštaurácii PEPENERO pizza & pasta. Pravdupovediac nevedel som sa dočkať, kedy to už vypukne. Veľmi často sa jeho receptami nechávam inšpirovať a bola pre mňa česť sa tejto akcie zúčastniť. Moje očakávania boli naplnené na 200%.

Akcia bola špecialne určená len na rezerváciu, vyhradených 200 miest bolo zabookovaných behom pár dní, nedalo sa mi už ani len priobjednať jedno miesto. No nemôžeme sa čudovať, keď jeho publikum je obrovské a miesta obmedzené.

Kuchyňa z Papanero v akcii
Kuchyňa z Papanero v akcii

 

Po chvíli, čo som sa usadil, pristál na stole prvý tanier s pizzou a ochutnávanie sa mohlo naplno začať. Po prvej pizze sa len zaprášilo a neostávalo nám s priateľmi nič iné len chvíľu vyčkať. Naštartovanie bolo teda veľmi rýchle a hlavne chutné. Žalúdok sa tešil na ďalšiu symfóniu chutí. Našťastie „dirigent“ celého osadenstva z kuchyne, Emanuel,  prechádzal okolo nášho stola a všimol si práznych tanierov. Prihovoril sa nám, zasrandoval a behom chvíle sme mali na stole dôvod, prečo náš stôl stíchol, ďalšia pizza. Tentokrát z rajčinového základu na nás vykúkala roztopená mozzarella v kombinácii s talianskou salsiccia-ou. Ako čerešnička na torte sa pýšila čerstvá bazalka. Proste v jednoduchosti je krása, čistý taliansky štýl.

Pizza Diavola
Pizza Diavola

 

Po druhej pizze k nám dlhšiu dobu neprišla ďalšia, ale to čakanie sme si vedeli skrátiť ochutnávkou ovčích syrov s rôznymi prísadami – od čokolády, cez pistácie, rajčiny až po hľuzovku (teda pre českých bratov lanýža). Jednoducho sa nedalo odolať a musel som skúsiť z každého. Na mňa zapôsobil aj jediný kravský syr z celej ponuky. Výrazná chuť, dozretý, proste ja som mu neodolal. Aby ste mali prípadne možnosť ochutnať tieto syrové výtvory z ponuky firmy Lesa, o ktorých tu píšem, prikladám aj kontakt www.lesa.cz. Určite stoja za vyskúšanie, ak ste sa doteraz nestretli so syrami z tejto produkcie. Kamennú predajňu nemajú, ale robia rozvoz, takže „hora príde k Mohamedovi“.

Ponuka ovčích syrov
Ponuka ovčích syrov

 

Zasýtený výbornými syrmi som sa pustil do ďalších ochutnávok pizze. Za celý večer som tak dokopy mal možnosť výskúšať nasledovné pizze – Margheritu, Quattro formaggi, Bufalina, San Marzano, Provola Salsiccia, Focaccia alla Ciccio, Rustica a  Diavola. Musím uznať, že pizza pod taktovkou Emanuela nebola vôbec ťažká ako býva zvykom v našich končinách. Jednoduché, chuťovo vyľadené, bez akýchkoľvek nezmyselných surovín. Preto som asi zvládol toľko pizze zjesť bez toho, že by som sa musel z Pepenera Pizza & Pasta odkotúlať. Čas neúprosne ubehol, sily dochádzali a ja som sa pomaly s vymazleným bruchom pobral domov.

PIZZA PÁRTY by Emanuel bola pre mňa a hlavne môj žalúdok koncertom výborných chutí. Samozrejme je to zásluha celého tímu ľudí, ktorým skladám uznanie. Obsluha bola veľmi priateľská, získala si ma a určite sa ešte do PAPANERO pizza & pasta vrátim, aby som skúsil aj nejakú pastu. Určite sa aj o to podelím. Tentokrát už aj s mojím foťáčikom, aby som sa mohol podeliť o viac fotiek ako z pizza párty.

Ak ste dostali aj vy chuť zakúsiť pizzu by Emanuel, skúste si ešte rezervovať miesto na druhé kolo dňa 24.8. v Prahe. Viac info na ich Facebook stene.

So spokojnosťou teraz končím o pizza párty a čoskoro opäť s nejakým krátkym článkom z nejakej inej akcie.

Arrivederci,
foodissimo

PS: Ospravedlňujem sa za zníženú kvalitu fotiek, mobil nie je zrkadlovka. Poučil som sa.

Be Sociable, Share!

Vaše komentáre, názory a pripomienky

komentárov

Powered by Facebook Comments

Pizza párty by Emanuel

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *