Nová posila do kuchyne

Nový komparz do kuchyne
Nový komparz v kuchyni

 

Dnes som strávil príjemné dopoludnie na jednom z trhov, kde sa dá toho vážne dosť zohnať. Počuli ste o vraj najväčšom blšom trhu v Európe? Nachádza sa v Prahe na Kolbenovej. Veľmi dlho som sa chystal zájsť tam, dnes sa to podarilo. Vyšlo počasie, nič mi do programu nevošlo, tak som pokojne zašiel na blšák.

Prvý dojem bol zmiešaný. Pripadal som si ako, keď som chodieval v detstve do Maďarska alebo Poľska na trhy. Rôzna lacná drogéria, plno oblečenia, nejaké autopoťahy, …

Až keď som zašiel do srdca pražského blšáku, našiel som ten raj. Toľko rôznych riadov, príborov, servisov, pohárov som pokope ešte nevidel. Nostalgicky som si zaspomínal aj na svoje detstvo pri všetkých tých hračkách, ktoré sa už dnes v obchodoch nenájdu.

Zo širokej ponuky
Zo širokej ponuky

 

Išiel som na blšák s tým, že si možno niečo kúpim, ale neplánoval som toho toľko. Jednoducho sa nedalo odolať. A to som si už musel povedať stačí, teda ani nie ja, ale ďalší člen nášho osazenstva. Nabudúce určite budem viac pripravený, budem mať nejaký vak, kde budem môcť skladovať všetky kúpené poklady.

Mosadzné nádoby
Mosadzné nádoby

 

Ak ste dnes náhodou videli po Prahe chodiť nejakého podivína s taniermi, džbánmi, bol som to pravdepodobne ja. Riad už mám vyčistený, vydezinfikovaný, prevarený, tak snaď sa týto pomocníci osvedčia aj pri nejakých vareniach. Minimálne ako komparz.

Ak budete mať trochu času a hlavne chute, zájdite sa aj vy pozrieť na blšák na pražskej Kolbenovke.

S pozdravom,
foodissimo

Be Sociable, Share!

Vaše komentáre, názory a pripomienky

komentárov

Powered by Facebook Comments

Nová posila do kuchyne

4 thoughts on “Nová posila do kuchyne

  1. Vuaaavvv, krásne kúsky si nakúpil!! A ďakujem za skvelý tip, keď sa vyberiem do Prahy určite tam zájdem pozrieť, takéto miesta milujem… a už sa vidím aká ovešaná budem na ceste domov 😉

  2. @Adusha – určite stojí za to tam zájsť. Aj keby si nemala niečo kúpiť, kvôli tej atmosfére sa to oplatí.

    @Adriana – Anglicko je skvelé na markety a blšáky. TIež som bol na nejakých, vtedy som takú mániu nemal. Veľmi rád spomínam aj na Fish Market a Borough Market. Je to mimo tému blšaky, ale je to o jedle. 🙂

  3. No mne by kamion nestacil a za take ceny, ako si pisal v tom aktualnejsom prispevku…musela by som byt uviazana na retazi, aby som to tam nevykupila. sa po takychto vecickach idem zblaznit!

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *