Nielen „Soup in the City“

Soup in the City
Soup in the City

 

Dnes som sa neplánovane ocitol na zaujimavom a chutnom mieste. Teda skôr neplánovane plánovane. Počas víkendovej prechádzky som narazil na bistro Soup In The City, ale nemohol som sa zastaviť, lebo už som mal nasmerované niekam inam. Na FaceBooku ich sledujem, ale nedarilo sa mi tam zastaviť osobne. Až dnes.

Ráno cestou do centra Prahy som mal jasno, kde strávim s rodinkou obed. S myšlienkou realizovať bistro, kde by sa predávali poctivé polievky z kvalitných a hlavne skutočných surovín, som sa už stretol, ale žiaľ ostalo to len pri tej myšlienke. Sám som sa v tom snažil trochu angažovať.

Soup In The City (SITC) sídli na Panskej 9 v Prahe, je to rožná budova. V minulosti tam bola predajňa kníh a CD. Dnes tam sídli podľa mňa vydarený a príjemný gastrokoncept. Prostredie pre niekoho možno strohé, možno niečím pripomína kombináciu Boulevardu a pekarne Paul. V oboch sa dobre cítim a rovnako bolo tomu aj v SITC.

Soup in the City predajňa
Soup in the City predajňa

 

SITC funguje krátko, vyše mesiaca, a podľa slov slečny za pultom sa uchytili veľmi dobre. Od 11:00 do 15:00 sa nezastavia, lebo aj počas takého krátkeho obdobia si SITC našlo svojich každodenných štamgastov. Hostia si môžu vybrať nielen zo štyroch polievok a jedného hlavného jedla, ale v ponuke sú aj čerstvé šaláty, plnené bagety, dezerty a veľa iných drobností na zakusnutie.

Vchod od hotela
Vchod od hotela

 

Aranžmá v Soup in the City
Aranžmá v Soup in the City

 

Denná ponuka v Soup in the City
Denná ponuka v Soup in the City

 

Dá sa aj na stojáka skočiť na polievku
Dá sa aj na stojáka skočiť na polievku

 

Dnes bol na výber slepačí vývar, držková polievku, cuketový krém so syrom s modrou plesňou a francúzska cibuľačka s krutónami. Polievky si môžete dať v dvoch veľkostiach (malá za 28 Kč a veľká za 48 Kč). Skúsil som so Zuzkou cuketový krém a cibuľačku. Myslím, že voľba dobrá. Cibuľačka mne veľmi chutila. Zuzke prišla trochu mastnejšia a slanšia. Cuketový krém bol tiež dobrý. Kombinácia plesnivého syra a cukety mi občas pripomínala chuť špargle, ktorú tiež môžem.

Francúzska polievka s krutónmi
Francúzska polievka s krutónmi

 

Cuketový krém so syrom s modrou plesňou
Cuketový krém so syrom s modrou plesňou

 

Neodolal som ani ponuke hlavného jedla – dnes Chilli Con Carne (78 Kč). Chutil som si a hlavne som nebol sklamaný. Tak akurát pálivé, dochutené podľa mojich chutí.

Chilli Con Carne
Chilli Con Carne

 

Zuzka skúsila pohánkový šalát (48 Kč). Všetko jej vraj sedelo až na konzervované uhorky, ktoré tam nehodili. Ale to je už vecou chutí každého z nás.

Pohánkový šalát
Pohánkový šalát

 

Ako dezert sme zvolili biely jogurt s medom a müsli (29 Kč) a čokoládový cupcake s maslovým krémom (37 Kč). Ak už nie na polievku, tak určite tam zájdite na ten biely jogurt s medom. To bola „bašta“. Dokonca to môžete doplniť aj čerstvým ovocím. Cupcake… Neviem. Cesto mi prišlo trošku viac sypké, krém bol chutný, ale na mňa dosť sladký a ťažký. Pravdou je, že ja veľmi nevyhľadávam takéto sladkosti. Som skôr na kyselkavé a ovocné chute. A hlavne som až tak veľa cupcakes neochutnal.

Biely jogurt s medom a musli
Biely jogurt s medom a musli

 

Cupcake s maslovým krémom
Cupcake s maslovým krémom

 

Zrátané dokopy – za 288 Kč sme sa 2 dospelí dosýta najedli. Určite som tam nebol naposledy a rád tam skočím aj v budúcnosti, aby som sa presvedčil, ako pokračujú v budovaní tohoto konceptu.

Za prvú návštevu by som SITC dal 4 body z 5. Na to, že sa rozbiehajú nastavili svoje štandardy vysoko. Len aby neprišlo k polaveniu na kvalite, ale skôr naopak. Držím im päste a prajem veľa spokojných zákazníkov.

Chladiaci box s bagetami a šalátmi
Chladiaci box s bagetami a šalátmi
Pohľad do ulice Jindrišská
Pohľad do ulice Jindrišská

 

Príjemný zbytok dňa,
Tomáš

Be Sociable, Share!

Vaše komentáre, názory a pripomienky

komentárov

Powered by Facebook Comments

Nielen „Soup in the City“

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *