Víkend plný oddychu a čítania

Rozčítané knihy z víkendu
Rozčítané knihy z víkendu

 

V úvode tohoto článku vám prajem príjemný začiatok pracovného týždňa. Pevne verím, že ste si cez víkend oddýchli a načerpali plno nových síl k riešeniu nových výziev. Tento týždeň sa podelím s malým prekvapením pre všetkých čitateľov foodissima. Verím, že sa vám bude páčiť. Možno sa to zdalo, že sa na blogu nič nedeje, ale v zákulisí sa pripravuje spomínané prekvapko.

Cez víkend som si doprial trochu odpočinku a pustil som sa do čítania novej knihy – Food Photography: From Snapshots to Great Shots
od Nicole S. Young. V tieto chladné upršané dni so šálkou teplého čaju mi to padlo vcelku vhod.

Nicole S. Young, Food Photography
Nicole S. Young, Food Photography From Snapshots to Great Shots

 

V piatok v noci sa môjmu drobcovi nechcelo spať, tak som využil čas a kúpil som si cez Kindle túto zaujímavú knihu, ktorú som si vyhliadol už dávnejšie. Dlho som sa nevedel rozhodnúť, tak proste som ju konečne kúpil. Zatiaľ, čo som si prečital bolo dosť teórie, bez ktorej sa ale nikam nepohneme, ak chcem robiť chutné šťavnaté fotky. Od základného vysvetlenia ako funguje fotoaparát sa dopracujeme až k práci so svetlom, pričuchneme trochu k foodstylingu a tiež aj trochu digitálnemu postprocesu vo Photoshope. Výhodou tejto knihy je, že autorka využíva v mnohých prípadoch prirodzené svetlo, takže sami si môžeme skúsiť v reále ako to funguje. Nemusíme mať ateliérové vybavenie, aby sme mohli spraviť fotky, pri ktorých sa nám spustia sliny. Vyše 270 strán plnofarebných strán s detailným vysvetlením, ukázaním nastavenia fotoaprátu môže byť aj pre vás inšpiráciou k dokonalým fotkám pre váš blog, či fotografické portfólio. Knihu mám len rozčítanú a už teraz neľutujem, že som obetoval tu smiešnu sumu za tak výbornú knihu. Ja som si kúpil Kindle Food Photography: From Snapshots to Great Shots, ale k dispozícií je aj paperback. Nechcelo sa mi čakať kým by mi tá kniha prišla poštou a tiež som to mal lacnejšie. Ak nemáte Kindle, môžete si stiahnuť aj ich software či už pre Windows alebo pre Macintosh a knihu môžete čítať aj na počítači. Určite neváhajte a zvážte túto knihu. Autorka Nicole má za sebou už viac projektov a vie o čom hovorí. Jej skúsenosti sa dostali na papier a podelila sa s nimi, za čo som jej vďačný.

Tapas, Ikar
Tapas, Ikar

 

Včera našu domácnosť poctili kamaráti návštevou, prišli pozrieť nášho drobca. Od narodenia nám už podrástol a chceli ho vidieť. Okrem super teplých pančušiek pre drobca , ktoré mu závidím, sám by som také na zimu prijal, sa ušiel darček aj mne. Podporili moju kulinársku vášeň a darovali mi knihu Tapas z vydavateľstva Ikar. Ide o preklad z nemeckého originálu. Zatiaľ som si ju len prelistoval a našiel som už pár tapas, ktoré určite skúsim a samozrejme sa s nimi aj na foodissimo blogu podelím, ako inak. Veľmi ma tento darček potešil a tak sa moja zbierka rozšírila o ďalšiu knihu, ktorá prachom určite nezapadne.

Inak ako tu píšem o knihách, napadlo mi, že by som mohol spraviť výcuc z mojej zbierky a napísať o mojich top 5 knihách z kuchyne. Aké sú tie vaše knihy? Ktoré sú pre vás tie kuchynské biblie?

S pozdravom,
foodissimo

Be Sociable, Share!

Vaše komentáre, názory a pripomienky

komentárov

Powered by Facebook Comments

Víkend plný oddychu a čítania

2 thoughts on “Víkend plný oddychu a čítania

  1. Tomáš, krásne knihy, najmä tá prvá 😉 Už sa teším na tvoje články o fotení. Dosť veľa príspevkov o fotení doma bez atelier. vybavenia píše táto baba, inak Slovenka: http://zoomyummy.com/photography/, kukni si jej články v tejto sekcii. Neviem, či si tento blog už videl, ale patrí k mojím naj 😉
    No a 5 naj kníh? Poradie ti nedám, ale moje naobchytanejšie a najzamastenejšie knihy sú tieto: 1. Nigella express, 2. M. Ihnačák: Radosť variť, 3. Škola rovensálskej kuchyne, 4. Chlieb a domáce pekárne od Readers Digest, no a potom mám doma dve anglické veľmi obľúbené knihy: Soups a The seasoned vegetarian.
    Okrem kuchárok, ktorých rady sa v posledných rokoch riadne rozšírili, mám veľmi rada aj rôzne foodie encyklopédie, farebné publikácie, napr. rada Culinaria od Slovartu (doma mám tuším všetky, ktoré zatiaľ vyšli), alebo Biblia šéfkuchára, či rôzne knihy o bylinkách. Ja sa už dlhšie chystám postupne “recenzovať” knihy ktoré mám doma, ale to cchem trošku viac času, kežde chcem z každej aj zopár receptov vyskúšať.. lebo na niektoré knihy sa ešte veľmi nedostalo 😉

  2. natallinka says:

    Súhlasím, knihy vyzerajú skvele a inšpiratívne. Tak nech dobre slúžia 🙂 A ja môžem odporúčať určite 3 knihy, ktoré sú môje naj aspoň zatiaľ. Dve sú z talianskej kuchyne, ktorú mám rada. Prvá, ktorú som si priniesla z Anglicka – Pasta Bible (http://www.eatyourbooks.com/library/41228/the-pasta-bible). Popisuje cestoviny zo všetkých možných strán, od histórie, cez druhy a ich názvy až po recepty, ktoré sú jednoduché na prípravu a suroviny a dokážete vyčarovať chutné jedlo za pár minút. Druhá moja srdcovka je tiež z talianskej kuchyne, ktorú si zaobstarala sestra, ale s radosťou jej odtiaľ kradnem recepty a vrelo odporúčam každému, je tiež v angličtine s názvom Easy italian in minutes (http://www.alibris.com/booksearch.detail?invid=10896681482&browse=1&qwork=10042519&qsort=&page=1)Ponúka základné originálne recepty, pri ktorých sa budete cítiť ozaj ako v Taliansku. A do tretice je to knižka o bylinkách, ktorá dáva nápady nie len ako ich pestovať, ale aj ich využitie v domácnosti a v kuchyni.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *