Poker sushi párty

Sushi v domácich podmienkach
Sushi v domácich podmienkach

 

O sushi som tu už písal. Aj o tom ako si ho pripraviť. Postupom času som si prešiel aj nejakým tým kurzom, sushi som pripravoval viackrát a tak doplním aj pár info.

Sushi patrí medzi jedlá, ktoré sa hodia na nejakú párty. Jednu takú domácu papučovú párty sme si spravili s kamarátmi doma. Zahrali sme si partypoker, popri tom všetkom uďobávali sushi a poriadne sa zabávili.

Príprava sushi doma
Príprava sushi doma

 

Teraz pár info k sushi:

  • Používajte len tie najčerstvejšie suroviny (tuniak, losos), lebo ich jete surové. Ak máte pochybnosti, tak radšej ich ani nekupujte a spravte si len zeleninové sushi.
  • Ryžu je potrebné preprať viackrát. Voda by mala byť úplne čistá, bez škrobu.
  • 1 hrnček ryže vychádza cca. na 4 rolky.
  • Používajte sojovú omáčku určenú k sushi, najlepšie Kikkoman.
  • S ryžou pracujte len s drevenou varechou v drevenej alebo plastovej miske. V chromovej / nerezovej určite nie.
  • Ryžu dochuťe ryžovým octom, ktorý premiešame s cukrom a soľou (na 3 hrnčeky ryže: 1/2 hrnčeka ryžového octa, 2 PL cukru a 1 ČL soli).
  • Bambuovú podložku si zabalte do potravinárskej fólie, pri rolovaní sa vám nezašpiní.
  • Rolky krájajte ostrým namočeným nožom.
  • Určite nevynechajte zázvor. Jeho úlohou je neutralizovať chute medzi jednotlivými sústami.
Dobrú chuť prajem. Môžete si zvoliť z viacerých druhov sushi.
Dobrú chuť prajem. Môžete si zvoliť z viacerých druhov sushi.

 

Zvyknete si robiť sushi? Aké máte s ním skúsenosti? A čo poker, hráte? 🙂

foodissimo /Tomáš/

 

 

Be Sociable, Share!

Vaše komentáre, názory a pripomienky

komentárov

Powered by Facebook Comments

Poker sushi párty

4 thoughts on “Poker sushi párty

  1. Tatiana says:

    Ahoj Tomas .-) tak tymto si mi ulahodil, sushi zboznujeme a tiez som sa uz davno rozhodla vyskusat si ho vlastnymi silami. Podarilo sa! Bola som milo prekvapena, ake je to jednoduche, stacia len sikovne ruky a sice je to papracka, ked clvoek dostane do prstov ten grif, ide to jedna radost. Ledva sme pojedli 🙂 Kde zhanas cerstve suroviny? Ja mam pred tymto jedinym krokom respekt a nemam osvedceneho dodavatela cerstvych ryb.. budem vdacna za tip 🙂

    1. Tanička, tiež som mal obavy zo sushi, ci je to možné spraviť doma. Ale stačilo skúsiť a je to vcelku jednoduché. Myslím, že SVK kuchyňa je niekedy zložitešia, než príprava sushi.

      Čo sa surovín týka, hlavne rýb, tak zvyknem kupovať tu v Prahe v FishPointe – http://www.fishpoint.cz/kontakt Majú predjaňu pri nás. Vždy im hovorím, že to potrebujem na sushi a tiež už poznám, kedy im chodia dodávky.

      Ak potrebujem nejaké ďalšie veci, zabehnem známym do Chefparade – http://www.chefparade-warehouse.cz/kategorie/asie-a-sushi Tie vyrobky som dokonca aj fotil pre nich 😀 (to len tak mimo tému) 🙂

      1. Tatiana says:

        Ahoj Tomas, tiez si myslim, ze niektore slovenske jedla su zlozitejsie na pripravu .-) Hlavne tie “najjednoduchsie”, kde sa treba vyhrat s vyslednou chutou pri minimalnom mnozstve ingrediencii. Sushi sa nebojime, no zatial som stavila len na udene rybky a zeleninu. Chefparade je dobry napad, dakujem. Kedze z mrazenych urcite robit nechcem a dodavatela osvedceneho nepoznam tu u nas. Kazdopadne dakujem, dnes sme si dali sushi tiez .-) Ale detom typicky kelovy privarok .-))) Prajem prijemny vecer. T

  2. Pani, to sushi vypada skvele! Jeden vikend jsem se na nej uz uz chystala, ale pak me skolila nemoc. Ted uz si jen pockam, az natrefim na cerstve ryby a nic me nezastavi 🙂 Snad se povede aspon z pulky tak dobre jako tobe.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *