Tiež som prepadol domácim limonádam. Tak začínam, ako každý nováčik citronádou.

Citronáda, doma pripravená
Citronáda, doma pripravená

 

Zajtra to budú presne 2 roky, čo sa moja rodina rozrástla o nového člena a pribudla aj ďalšia posila k foodissimo blogu. Cez víkend sme oslávili drobcove narodeniny trošku s predstihom. Pár dní hore-dole, hlavne, že bola pri tom celá rodina. Manželka, ako ten organizačný člen, sa rozhodla, že spravíme narodeninovú párty na záhrade a tak sme začali plánovať. Klasické grilovanie sme chceli trošku oživiť, pozmeniť. Nebudem rozpisovať všetko, čo sme pripravovali. Dnes to bude len narýchlo, bude to o citronáde.

A prečo práve len citronáde? Asi sa naozaj podarila, lebo ju pil aj môj brat, ktorý neskúsi nič nové, iné okrem zaužívaných jedál a nápojov z jeho jedálnička. A to ma teda prekvapilo. Takže recept bude pravdepodobne fungovať.

Čo k tomu (na asi 3 litre limonády)?

  • 5 bio citrónov
  • asi 150 g cukru
  • 2 vetvičky rozmarínu
  • 3 l vody

Dobre, suroviny by sme mali. Poďme na prípravu.

Zo 4 citrónov okrájame kôru, ktorú dáme do väčšieho hrnca, pridáme rozmarín, prisypeme cukor a zalejeme asi 2 šálkami vody. Zmes začneme variť až pripravíme sirup. K nemu dolejeme zbytok vody a pomaly privedieme k varu. Medzitým odšťavíme okrájané citróny a šťavu pridáme do variacej sa limonády. 2-3 minúty ešte povaríme a odstavíme z ohňa.

Citronáda
Citronáda

 

Uvarenú citronádu precedíme cez sitko a necháme vychladnúť asi 3 hodiny. Podľa chuti si pokojne citronádu prislaďte, pridajte jeden celý nakrájaný citrón a podávajte s ľadom. Ja sa chystám aj na ďalšie limonády. Škoda, že ma to oslovilo až na koniec sezóny. No, bol som v poslednom čase trošku prispatý.

Prajem príjemný deň.
foodissimo /Tomáš/

Be Sociable, Share!

Vaše komentáre, názory a pripomienky

komentárov

Powered by Facebook Comments

Tiež som prepadol domácim limonádam. Tak začínam, ako každý nováčik citronádou.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *